10.5 C
Gornji Vakuf
Petak, 03. Maja 2024.

OO NIP Gornji Vakuf-Uskoplje: Saopštenje za javnost

Dana 28.09.2023 godine održana je 15. sjednica IO OO Narod i Pravda GVU.

Između ostalog razmatrana je aktuelna politička situacija na području našeg kantona i općine te doneseno niz zaključaka koji će se provoditi u narednom periodu.

Neki od zaključaka su :

Organizacija posjete Federalnog ministra za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Kemala Hrnjića.

Kao općina u kojoj se stanovništvo većinski bavi poljoprivredom, ovo će za naše poljoprivrednike biti idealna mogućnost da iznesu prijedloge za unapređenje svojih gazdinstva što sigurno do sada nije bila praksa.

Također, planirana je posjeta Federalnog ministra rada i socijalne politike Adnana Delića. O utjecaju ovog ministarstva na našu općinu bespotrebno je i govoriti.

Osim navedenih, planirana je posjeta niza zvaničnika a sve kako bi se unaprijedila privreda i život svakog pojedinca na području naše općine.

Zaključeno je da je došlo krajnje vrijeme za obračun sa imenovanjem nesposobnih i nestručnih lica na javne funkcije, korupcijom, samovoljom-društvom jednog lica u našoj Općini.

Upućujemo poziv svim dobronamjernim i poštenim građanima naše općine bez obzira gdje se nalaze da nam se pridruže u borbi protiv nekompetentnih i nekvalifikovanih kadrova imenovanih kao VD u općinskim javnim ustanovama i preduzećima.

Upućujemo poziv da stanemo u kraj onima koji podržavaju bezakonje i netransparentno trošenje budžetskog novca što je potvrđeno negativnom ocjenom općinskog načelnika i općinskih organa od strane kantonalnih revizora.

Upućujemo poziv da stanemo u kraj šefovima službi koji bez pogovora svojim potpisom podržavaju sumnjive radnje.

Svjedoci smo da iz dana u dan niču udruženja građana kao gljive poslije kiše u kojima su predsjednici uglavnom stranački aktivisti.

Svrha tih udruženja je jedino promocija stranačkih aktivnosti i izvlačenja novca iz javnih ustanova i preduzeća. Čast izuzecima.

IO OO Narod I Pravda GVU od danas počinje sa pripremama za Lokalne izbore 2024. godine.

Ono što je urađeno na državnom i Federalnom nivou odnosno u kantonu gdje NIP vodi procese, urgentno ćemo prenijeti i na nivo naše Općine.

U narednom periodu IO OO Narod i Pravda GVU organizovati će sastanke sa mještanima svih mjesnih zajednica, utvrditi stvarne probleme te u konačnici pronaći rješenja za iste.

Naši učenici nemaju osnovne uslove u školama. Jedna tone i strop joj propada u drugoj nedostaju vrata u kupatilama.

Deponija Batuški lug odavno je ekološka bomba u centru industrijske zone.

Sa privatnicima i potencijalnim investitorima obaviti ćemo razgovore i predstaviti plan ubrzanog razvoja i konkretne pomoći.Dok neregistrovani motori i kvadovi divljaju našim šuma i neobilježenim putevima, divljač u potrazi za mirom svakodnevno ugražava domaćinstva.

Sve ovo i još mnogo više su stvarni problemi naše općine u kojoj je život odavno postao težak i zahtjevan, a ostanak i opstanak u ovakvom sistemu smatra se herojskim čin.

OO NiP GV-U stoji čvrsto uz svoje građane u nadi da ćemo zajedno što prije skinuti omču oko vrata naše općine i dokazati da Gornji Vakuf- Uskoplje ima potencijal da bude među najrazvijenijim općinama našeg kantona.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti