10.2 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 02. Maja 2024.

Ministar Helez i politički vrh SDP Gornji Vakuf-Uskoplje posjetili socijalno ugroženu porodicu u Grnici

Državni Ministar Odbrane Zukan Helez, Zastupnik u Skupštini SBK/KSB Edin Gekić, Podpredsjednik OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje Besim Ohran, Predsjednik Osnovne organizacije Grnica Elmir Dadić danas su u Gornjem Vakufu-Uskoplju u MZ Grnica posjetili socijalno ugroženu porodicu Harisa Hadzića,  koji sa svojom suprugom hrani šestero maloljetne djece u kući koja ima dvije sobe od 15m kvadratnih.

Kako kaže Haris, nema podrške lokalne zajednice, sam se bori kroz život sa svojom suprugom, jedini radi u porodici, a pored toga ima i dvije krave, a od mehanizacije ne posjeduje baš ništa. Uzda se u svoje ruke i sam bori kroz život.

Ministar Odbrane Zukan Helez  je dodijelio financijsku podršku i paket pomoći. Uslijedio je kratki susret sa porodicom Hadžić u kojem su izmijenjena iskustva pogleda  na socijalnu sliku njegove porodice, sa posebnim naglaskom na Mjesne zajednice i Općinu Gornji Vakuf-Uskoplje.

“U nadi kako smo malo pomogli onima koji su u potrebi, zahvaljujemo humanim osobama i institucijama koji su podržali ovu akciju, te ćemo u narednom periodu iznaći konkretno rješenje. Tako da bi i porodica Hadžić radosnije dočekala nadolazeće godine sretni sa svojim sinovima i kćerima, istakao je Gekić.”

Ovo je ujedno i poticaj da program našega života i djelovanja bude sve više okrenut prema najugroženijima u društvu. Umjesto pohlepne  želje da uvijek posjedujemo više, podijelimo sa drugima ono što već imamo i posjedujemo. I to češće, a ne samo pred vapaje socijalno ugroženih porodica!

Hadžić je izrazio veliku zahvalnost Ministru Helezu za posjetu i doniranu pomoć, u nadi da će što prije useliti u svoju kuću sa svojom porodicom!

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti