17.4 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 02. Maja 2024.

Intervju s Henom Ridžal povodom najave prve domaće utakmice ŽRK SLOGA u sezoni 2023/24

Dragi čitatelji portala www.gornjivakuf.com, danas smo u prilici da razgovaramo s Henom Ridžal, talentovanom rukometašicom koja se prošle zime pridružila Ženskom rukometnom klubu “Sloga” iz Gornjeg Vakufa. Hena je došla u klub iz ŽRK “Krivaja” Zavidovići i spremna je za nove izazove u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. U ovom intervjuu, razgovarat ćemo s Henom o njezinoj rukometnoj karijeri, očekivanjima za sezonu i posebnoj situaciji uoči prve utakmice u novoj rukometnoj sezoni koja se igra protiv njezinog bivšeg kluba. Hvala što ste s nama, Hena.

Za početak, ko je Hena Ridžal? Možeš li nam se ukratko predstaviti?

Kao što već znate, zovem se Hena Ridžal, dolazim iz Zavidovića. Imam 20 godina i student sam druge godine na Edukacijskom fakultetu u Travniku. Rukometom se počinjem baviti od svoje 7 godine. Moj matični klub je ŽRK “Krivaja” Zavidovići. Iza sebe imam nastup za juniorsku Reprezentaciju BiH, takođe sam igrala i evropske utakmice protiv Maccabia iz Izraela. Prošle godine prelazim u ŽRK “Sloga” Gornji Vakuf, ali nažalost, nisam dugo ostala zbog povrede koljena. Povredu sam sanirala i ponovo sam se vratila i ove godine da budem dio tima.

Ekipa ŽRK Sloga za tebe u ovoj sezoni?

Što se tiče Sloge, stvarno imam samo pozitivno za reći. U klubu sam super prihvaćena, kako od strane cura, tako i od strane trenera. Odlično se slažemo, što je najbitnije za jedan tim, i vlada odlična atmosfera. Naše ambicije su velike, bar neka zlatna sredina tabele, jer ekipa je jedna od najmlađih u ligi. Najvažnije nam je da psihički sazrijemo i pokažemo svoju kvalitetu. Ukoliko to uspijemo, onda imamo pravo da se nadamo pobjedi. Realno je da se ekipa pomjeri za nekoliko mjesta na tabeli ukoliko nas povrede zaobiđu i srcem budemo igrale.

Prva zvanična utakmica za tebe i to protiv matičnog kluba, očekivanja?

Ovo je prva takmičarska utakmica protiv Krivaje. Poznajem djevojke veoma dobro, jer sam s njima trenirala i igrala. Djevojke su na visini zadatka što se tiče igre, ali ja iskreno nadam da se mi možemo nositi sa protivničkom ekipom. Ako budemo se borile do zadnje minute i budemo podržane od strane publike koja nas vjerno prati, sigurna sam u pobjedu.

Poruka za navijače?

Navijačima bih poručila da budu uz nas kao i svaki put dosad i da dođu u što većem broju. Hvala svima što ste uz nas, i nadam se da ćemo vam to vratiti svojom igrom, borbenošću i požrtvovanošću. Budite uz nas, “Sloga” vas treba.

Hvala vam i želim ovim putem da pozdravim sve vaše čitaoce i pratioce.

Utakmica Premijer lige BiH za rukometašice između ŽRK Sloga i ŽRK Krivaja na programu je u subotu, 21.10.2023. godine u 20:00 sati u sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti