19.1 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 01. Maja 2024.

Premijer futsal liga BiH: MNK Sloga – Sloboda Kompred

Nastavlja se pakleni raspored na početku ovogodišnjeg prvenstva, a u trećem kolu u goste nam dolazi još jedna neporažena ekipa, sa maksimalnim brojem bodova, tuzlanska Sloboda.
Nećemo pogriješiti ako kažemo da je Kompred jedna od ekipa koja nam najmanje odgovara u dosadašnjim premijerligaškim sezonama, a ove sezone imaju vjerovatno najbolji roster otkad se sastajemo. Najbitniji igrači iz prošle sezone ostali su članovi najstarijeg futsal kluba u Bosni i Hercegovini, a doveli su i značajna pojačanja. Iz dojučerašnjeg gradskog rivala Salinesa dovedeni su Imširović i Smajić, a već u prva dva kola pokazali su da su pravi igraču za Slobodu. Za iskustvo u ekipi dovedeni su Jasmin Spahić, tuzlanska futsal legenda, i Sead Buljubašić, legenda futsala u BiH, posebno tuzlanskog kraja, našoj publici najpoznatiji po igrama za Kaskadu. I za kraj vjerovatno najveće pojačanje za ekipu Mirsada Ovčine je Ibrahim Husejnović, popularni Brajče, donedavno najbolji igrač Futsal kluba Doboj i bivši igrač Kaskade.
Tuzlaci su odnijeli tri boda prošle godine iz naše dvorane, a sigurno sa istim ciljem dolaze i ove godine. Ipak i naša ekipa je u odličnom raspoloženju, bez suspendovanih igrača, i sa velikom željom da odigra još jedan dobar meč. Pozivamo još jednom našu publiku da daju podršku momcima na terenu, da u duhu fair playa bodrimo ekipu i uživamo u derbiju trećeg kola futsal prvenstva Bosne i Hercegovine.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti