7.3 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 28. Aprila 2024.

Premijer futsal liga BiH: MNK Sloga – GFC Sarajevo

U petak, 24.11.2023. godine, sportska dvorana u Gornjem Vakufu-Uskoplju bit će poprište uzbudljivog futsal okršaja kada MNK Sloga dočeka ekipu GFC Sarajevo. Utakmica, koja se igra u okviru sedmog kola Premijer futsal lige BiH, zakazana je za 20:00 sati.

Sloga, koja ove godine dominira takmičenjem, ulazi u susret s impresivnim učinkom od pet pobjeda i jednog remija. Njihov uspjeh nije prošao nezapaženo, a lokalna publika s nestrpljenjem iščekuje susret s jednom od najjačih ekipa u ligi.

Ekipa GFC Sarajevo, s druge strane, će biti tvrd orah za domaćine. Međutim, Sarajlije su već poznate kao redovni suparnici majstora futsala iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, što dodatno podiže tenzije pred ovaj susret. Nema sumnje da će oba tima pružiti izniman sportski spektakl.

Ovaj futsal dvoboj ima dodatnu simboliku jer se igra uoči Dana državnosti Bosne i Hercegovine, 25.11. Sloga će imati priliku da proslavi ovaj važan datum uz podršku vjernih navijača. Atmosfera u sportskoj dvorani će biti naelektrisana, a očekuje se da će domaći tim dati sve od sebe kako bi slavili pobjedu i obradovali svoje sugrađane.

Svi ljubitelji futsala u Gornjem Vakufu-Uskoplju i šire svakako ne žele propustiti ovaj spektakl. Utakmica između MNK Sloge i GFC Sarajevo obećava pravu futsal poslasticu, a rezultat će svakako ostati urezan u pamćenje navijača.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti