19.9 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 28. Aprila 2024.

Gornji Vakuf-Uskoplje: U prepunoj sali održana tribina Naroda i pravde BiH „Nove politike FBiH – izaovi i rješenja“

U ponedjeljak je u prepunoj sali JU “Centar za kulturu i obrazovanje” Gornji Vakuf- Uskoplje održana Javna tribina “NOVE POLITKE FBIH- IZAZOVI I RJEŠENJA”.

Gosti tribine bili su ministri u Vladi FBiH, gospodin Adnan Delić – ministar rada i socijalne politike i gospodin Kemal Hrnjić- ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te zastupnica u federalnom parlamentu gospođa Alma Zorlak-Beganović i ostali predstavnici kantonalnog i općinskih odbora iz našeg kantona.

U ime domaćina obratio se predsjednik skupštine općinske organizacije “Narod i Pravda” Gornji Vakuf- Uskoplje, gospodin Jasmin Čurić, koji se zahvalio gostima na posjeti.

Istaknuta je spremnost za stvaranje jednog novog, pravednijeg, političkog i privrednog sistema koji je neophodan za bolju i sigurniju budućnost naše djece i nas samih, te da smo posebno zadovoljni vraćanjem običnog građanina u sferu interesovanja federalne vlade.

Nakon domaćina, gospodin Adnan Delić predstavio je do sada urađeno, plan rada i ciljeve djelovanja ministarstva na čijem je čelu.

Naglašena je veća podrška za penzionere, civiline žrtve rata, porodilje i osobe sa invaliditetom.

Posljednji govornik na tribini, gospodin Kemal Hrnjić, naglasio je pravedniju poticajnu politiku za poljoprivrednike, žal za neuređenim sistemom šumarstva i vodoprivrede te nadu da će se isti u što skorijem vremenu zakonski urediti.

Također je istaknuto da će se posebna pažnja obratiti na male porodične farme, tri do pet grla, kao i na malinare, prijedlogom, da se već na samom početku godine uvrsti subvencioniranje istih.

Po završetku izlaganja, ostavljen je prostor za pitanja prisutnih na koje su ministri sa zadovoljstvom odgovarali.

Općinska organizacija “Narod i Pravda” Gornji Vakuf- Uskoplje najavljuje nove aktivnosti o čemu ćete biti blagovremeno informisani.

Veliku zahvalnost dugujemo svima vama koje hladno i kišovito vrijeme nije spriječilo da u velikom broju prisustvujete tribini.

Pozivamo Vas da se oslobodite strahova i pridružite nam se u stvaranju nove i pravednije politike a puna sala je dokaz da postoji velika želja za istom.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti