21.2 C
Gornji Vakuf
Utorak, 30. Aprila 2024.

Nadahnjujuća akademija u čast komandanta Gorana Čišića: Emotivni trenuci sjećanja i poštovanja

Večerašnja Akademija u organizaciji Udruženja boraca GORANOVI u Centru za sport, obrazovanje i kulturu bila je emotivan i dojmljiv događaj posvećen sjećanju na komandanta Gorana Čišića i njegove saborce. Sala, tradicionalno ispunjena, svjedočila je o snažnoj podršci zajednice ovakvim važnim događajima.

Program je bio kratak, ali pažljivo isplaniran, te je probudio snažne emocije među prisutnom publikom. Feđa Gudić, stvaralački izuzetno inspirativni pisac, pročitao je vlastitu pjesmu pod nazivom “Izvini učitelju, izvini komandante”, koja je dodatno pojačala atmosferu sjećanja i poštovanja prema junacima koji su dali svoje živote za slobodu.

Gudić je također predstavio pjesmu palestinskog autora koji je nedavno stradao u izraelskoj agresiji na Palestinu, čime se ukazalo na univerzalnu važnost solidarnosti među ljudima u borbi za pravdu i mir.

Amel Ugarak je svojom izvedbom monodrame “Pismo” dodatno počastio prisutne, pruživši im dubok uvid u teme od značaja za ovu zajednicu. Njegova interpretacija dodatno je obogatila večer.

Muzički segment večeri obogatila je Melika Hadžimehanović, predstavivši se prigodnom numerom koja je doprinijela atmosferi sjećanja na heroje.

Sve u svemu, Akademija je bila posebna prilika za zajednicu da se okupi, dijeli emocije i odaje počast onima koji su dali svoje živote za slobodu i pravdu. Organizacija događaja poput ovog važna je za očuvanje sjećanja na heroje i jačanje zajedništva među građanima Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti