10.3 C
Gornji Vakuf
Subota, 04. Maja 2024.

Dom zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje investira u znanje svojih doktora, krajem januara značajne edukacije

Dom zdravlja Gornji Vakuf odlučio je investirati u znanje svog medicinskog osoblja pa će tako 30. i 31. januara biti organizirana dvodnevna edukaciju za doktore i tehničare – Advanced Life Support (ALS).

Riječ je o je skupu protokola i vještina za spašavanje života, a kako je za Faktor kazala v.d. direktorice Doma zdravlja Gornji Vakuf Alisa Karahodžić, osoblje će dobiti certifikat.

Tu edukaciju će nam pružiti Udruženje hitnih medicinskih tehničara Federacije i to sve plaća Dom zdravlja. Troškove neće snositi kolege, vać naša ustanova- kazala je Karahodžić.

Menadžment Doma zdravlja je u 2023. donio odluku i započeo sa edukacijom svog medicinskog osoblja o trošku javne ustanove.

Cilj je da se ustanova osposobi ne samo infrastrukturno i tehničkim sredstvima nego da se i kadar educira kako bi pružanje usluga građanima pacijentima bilo što brže efikasnije bolje.
Prije par mjeseci osoblje je prošlo Basic Life Support (BLS). To su standardizirani svjetski i evropski protokoli liječenja tretmana i pristupa pacijentu u hitnim stanjima.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti