16.1 C
Gornji Vakuf
Utorak, 30. Aprila 2024.

FOTO: Skromno osmomartovsko jutro u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Naš fotoreporter je jutros zabilježio  atmosferu na ulicama Gornjeg Vakufa-Uskoplja u povodu 8. marta, Međunarodnog dana žena. Skromna ponuda cvijeća krasila je tek dva štanda ispred Gradskog parka, dok su ljudi užurbano prolazili, poneseni svojim obavezama na poslu. Uzbuđeni učenici osnovnih škola hitali su s cvijećem u rukama, spremni da obraduju svoje učiteljice i nastavnice, pokazujući tako svoju zahvalnost i poštovanje prema ženama koje imaju značajnu ulogu u njihovim životima.

Prema saznanjima web portala gornjivakuf.com, primjetna je velika zainteresovanost za podnevne termine u lokalnim restoranima. Većina privrednih subjekata odlučila je organizovati ručak za svoje zaposlenice kao gestu poštovanja i podrške povodom Međunarodnog dana žena. Ovo je prilika da se ženama izrazi zahvalnost za njihovu posvećenost i doprinos zajednici, te da se uživa u prijateljskoj atmosferi i razgovorima.

Uredništvo web portala GornjiVakuf.com još jednom se pridružuje obilježavanju 8. marta, Međunarodnog dana žena, čestitajući ovaj dan svim našim čitateljicama. Neka ovaj dan bude podsjetnik na važnost žena u našim životima te na njihovu neizmjerljivu ulogu u izgradnji sretnijeg i pravednijeg društva.

Želimo svim ženama sretan i ispunjen Međunarodni dan žena!

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti