21.5 C
Gornji Vakuf
Utorak, 30. Aprila 2024.

FOTO: Emotivan rastanak mještana Gornjeg Voljica sa efendijom Zahidom Delićem

U selu Gornje Voljice u Gornjem Vakufu-Uskoplju danas je održan dirljiv ispraćaj efendije Zahida Delića, koji je služio kao mjesni imam tokom mjeseca ramazana.
Pod okriljem molitve i suza, mještani su odali počast svom dragom efendiji, čije su dobročinstvo i blagost ostavili neizbrisiv pečat.

Poruke zahvalnosti i dova za njegovu vječnu sreću ispunile su prostor ispred džamije dok su se mještani prisjećali svih lijepih trenutaka provedenih u njegovom društvu. Efendija Zahid Delić, koji je porijeklom iz sela Trenica u Novom Travniku, ostavio je neizbrisiv trag u srcima svojih džematlija.

“Neka te Allah dž.š. nagradi najvećom nagradom za svaki hajr, dovu i lijepu riječ koju si podijelio s nama”, riječi su koje su se čule na ispraćaju, dok su suze djece i žena svjedočile o dubokom utisku koji je ostavio efendija Zahid Delić.

Ovaj ispraćaj nije samo oproštaj od jedne osobe, već i zahvala za prijateljstvo koje će trajati zauvijek. Efendija Delić je svojom dobrotom i posvećenošću osvojio srca svojih džematlija, ostavljajući neizbrisiv trag u njihovim životima.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti