16.1 C
Gornji Vakuf
Utorak, 30. Aprila 2024.

FOTO/VIDEO: U derbiju za plasman u Premijer ligu gornjevakufska Sloga pregazila Turbinu

Derbi Prve rukometne lige FBIH za žene danas su u Gornjem Vakufu-Uskoplju odigrali ŽRK Sloga i ŽRK Turbina iz Jablanice. Bio je to susret dvije prvoplasirane ekipe na tabeli. I prije samog susreta je bilo jasno da će pobjednik iz današnjeg susreta gotovo sigurno naredne sezone igrati u Premijer rukometnoj ligi BiH za žene.

Apsolutno zasluženu pobjedu slavila je ekipa Sloge rezultatom 38:26. Predvođene Taibom Dizdarević koja je danas odigrala savršenu utakmicu, kako u napadu razigravajući svoje saigračice, tako i u odbrani, mlade rukometašice su odigrale najbolju utakmicu sezone, apsolutno iskoristivši povjerenje trenera Fuada Mahmutovića.

Najefikasnije kod Sloge bile su mlade igračice Dalila Abazović, Zahida Zajmović i Ema Dadić sa po šest golova, pet je dala Sarah Hadžiabulić koja je još upisala i dvije asistencije ala NBA „no look pass“. Isto toliko golova je dala već spomenuta Taiba Dizdarević, po tri gola su dale Larisa Burko i Šejla Kasumović, Ema Jareb je postigla dva gola uz apsolutnu posvećenost ekipi kada je razigravanje u pitanju, a po jedan gol su dale Edina Milanović i Esma Pokvić.

Ubjedljivo najbolja kod Turbine bila je Lidana Tahirović-Redžo sa 14 pogodaka.

Do kraja prvenstva Sloga ima izuzetno teško gostovanje kod Goražda koje još uvijek prijeti da ugrozi prvo mjesto gornjevakufskog kluba. U prvom dijelu sezone Sloga je Goraždane pobijedila deset razlike i sada im svaki rezultat niži od poraza -10 garantuje plasman u Premijer ligu BiH.

Uskoro puno više fotografija sa današnje utakmice…

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti