10.1 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 22. Septembra 2024.

U Gornjem Vakufu-Uskoplju održana uspješna uzgojna smotra lovačkih pasa


U Gornjem Vakufu-Uskoplju održana je izvanredno uspješna uzgojna smotra lovačkih pasa, okupivši 29 strastvenih pasa i njihovih vlasnika. Ovaj događaj okupio je zaljubljenike u lov i kinologiju iz šire regije, pružajući priliku da se pokažu najbolji primjerci ovih četveronožnih lovačkih partnera.

Na samoj smotri, uzbudljiva konkurencija je bila prisutna, ali trojica izvanrednih pasa istakla su se svojim performansama i zaslužila visoke pozicije na pobjedničkom postolju. Prvo mjesto pripalo je Jasminu Hopiću, čiji pas je demonstrirao izvanrednu poslušnost i vještine lovne terijerske rase. Na drugom mjestu našao se Dževad Džambo s njegovim vjernim pratiocem, dok je treće mjesto zauzeo Armin Karamustafić sa svojim pasom.

Osim pobjednika, važno je napomenuti i naporan rad i posvećenost svih vlasnika pasa koji su sudjelovali na smotri. Njihova strast prema lovu i uzgoju lovačkih pasa svakako je bila vidljiva tokom događaja.

Posebno priznanje treba uputiti Lovačkoj sekciji “Vrse-Ždrimci” koja se istaknula kao najorganizovanija lovačka sekcija u domeni kinologije. Njihov trud u promociji kvalitetnog uzgoja pasa i ljubavi prema lovu zaslužuje pohvalu.

Ova uzgojna smotra lovačkih pasa u Gornjem Vakufu-Uskoplju dokazala je da ljubitelji lova i kinologije imaju snažnu zajednicu koja se trudi očuvati tradiciju i kvalitetu lovačkih pasa. Očekujemo da će ovakvi događaji i dalje rasti i doprinositi lovačkoj sceni u Bosni i Hercegovini.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti