8.7 C
Gornji Vakuf
Subota, 21. Septembra 2024.

Apel za pomoć bivšem pripadniku Armije BiH Muzaferu Smajiću

Muzafer Smajić, rođen 25. februara 1975. godine u opštini Gornji Vakuf, bivši pripadnik Armije BiH i maloljetni borac tokom rata od 1992. do 1995. godine, obraća se javnosti s apelom za pomoć u svom liječenju.

Muzafer, otac dvoje djece, već duže vrijeme vodi tešku borbu sa zdravstvenim problemima. Njegovi problemi započeli su 2008. godine kada mu je dijagnosticirana bolest bubrega i kičme. Nakon prve operacije kičme 2009. godine, te operacije mokraćnih kanala 2010. godine, njegovo zdravstveno stanje se privremeno poboljšalo.

Međutim, 2013. godine Muzafer je ponovo morao operisati mokraćne kanale, a njegovo zdravlje se značajno pogoršalo u 2023. godini. Na radnom mjestu je osjetio jak bol u kičmi, što je zahtijevalo hitan odlazak u bolnicu i dodatne pretrage. Iako je bio podvrgnut brojnim medicinskim procedurama, uključujući injekcije i terapije lijekovima, bolovi su ostali neizdrživi, te Muzafer nije u stanju raditi i trenutno je na bolovanju.

Muzaferu je nedavno ponovo urađena operacija mokraćnih kanala, operacija kičme i bubrega. Međutim, ljekari su ustanovili da su mu neophodne dodatne operacije, uključujući hitnu operaciju lijevog kuka, nakon čega slijedi dugotrajan oporavak.

U svom apelu, Muzafer se obraća svim dobrim i plemenitim ljudima, moleći za pomoć u liječenju. Svi koji su u mogućnosti pomoći, pozvani su da podrže Muzafera u njegovoj borbi za zdravlje.

Muzafer Smajić završava svoj apel zahvaljujući svim onima koji su voljni pomoći i izražava nadu da će njegovo zdravlje, uz pomoć dobrih ljudi i medicinske intervencije, biti obnovljeno.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti